20.10.
Радосна вест за Каћане
ДЕЈАН МИЛОСАВЉЕВ У ''ДРИМ ТИМУ СРБИЈЕ''

 

Талентовани голман ''Југовића'', Дејан Милосављев, изабран је од стране селектора мушке рукометне репрезентације Србије, Дејана Перића, у ужи састав наше репрезентације која ће 29. октобра ове године, у Београду, стартовати у квалификацијама за Првенство Европе, чији ће домаћин 2016. бити Пољска.

На тај начин РК ''Југовић'' је постао једини клуб из Србије који тренутно даје играча за нашу мушку сениорску рукометну репрезентацију. Велико је то признање и подстицај и за клуб и за младог голмана, у којем је некада најбољи рукометни голман на свету, Дејан Перић, препознао потенцијал који може израсти у светску класу.

На списку селектора Перића налазе се и Добривоје Марковић и Рајко Продановић, сада већ искусни репрезентативци, који су, као 15-огодишњаци, крочили у Каћку рукометну академију, да би, као чланови ''Југовића'', стекли статус сениорског репрезентативца државе. Интересантно је и да се новоизабрани саветник селектора, Бранислав Зељковић, тренерски афирмисао у ''Југовићу'', са којим је пре тринаест година освојио ''Челенџ куп''. Далеке 1991., као тренер ''Југовића'' и селектор јуниорске репрезентације Југославије, Бранислав Зељковић се окитио титулом првака Европе.

Дејан Милосављев је на најбољем путу да наследи свог спортског идола, Арпада Штербика, који је са 20 година освојио своју прву медаљу у сениорској конкуренцији, на Светском првенству у Египту.

1741 Прегледа