Иври

    " Противник "Југовића" у четвртфиналу је био изузетно снажни тим "Иврија". Играчи из предграђа Париза у том су периоду жарили и палили у француском првенству, заузимајући једну од водећих позиција.

Предвођени хрватским "олимпијцем" Мирзом Шарићем, дошли су у Каћ у убеђењу да ће се лагано прошетати до победе. Њихов представник, господин Бресон, са нескривеним усхићењем је причао о радничкој четврти Париза, у којој егзистира његов клуб.


Громада по имену Штербик
 

    Велики противник је додатно мотивисао играче и навијаче "Југовића". Дворана "Храм" је била испуњена до последњег места, људи су се гужвали у простору између трибина и заштитне ограде. Од огромне буке једва се чуо звиждук судијског пара из Литваније.

Великом противнику супротставили су се изузетно расположени напад "Југовића" и грандиозна фигура Арпада Штербика. Одбранио је близу тридесет шутева, од којих је већина била упућена из непосредне близине.

Наша одбрана је деловала смушено , али су брзим контрама и полуконтрама, након сјајних Штербикових интервенција, момци у небескоплавим дресовима немилице пунили гол Француза. Крајњи резултат 33:25 у нашу корист шокирао је играче и руководство "Иврија". На изласку из дворане деловали су као посада исцрпљена великим бродоломом.


Кад иде, иде: Милан Мирковић
 

    На путу до ресторана "Божур", и сутрадан до сурчинског аеродрома, гледали су у неку далеку тачку, нерасположени за било какав разговор. Чак су и возача аутобуса, Банета, замолили да угаси радио.

Уочи реванша у Иврију руководство клуба је ступило у контакт са нашим земљацима у Паризу. Директор Врговић је учествовао у програму емисије "Вечерас заједно", а у пропагандну машинерију "Југовића" укључила се и легендарна југословенска кошаркашица Олга Ђоковић, која се бави новинарством у Француској.


Велика победа
 

    Временом су и наши домаћини дошли к себи. Враћала им се вера у сопствене могућности и коначни резултатски тријумф. Током целе утакмице ломили су нашу жилаву одбрану, да би неколико минута пре краја сусрета стигли до жељеног плуса од 8 голова.

Бројни Каћани у тим тренуцима су гризли нокте, слушајући успаничени глас репортера Јована Стефановића. Чинило се да се "Југовић" из Париза неће вратити обасјан светлошћу. При резултату 23:15 у корист "Иврија", у последњем минуту утакмице, тренер Зељковић сазива тајм-аут. Голман Штербик облачи "жуту мајицу" и стаје на место другог пивота. Наш гол је празан, али зато пред противничким голом имамо играча више. Велики Војвода вешто гради позицију за своје бекове, а онда из другог плана долази вихорно крило Небојша Јокић, и у бришућем лету постиже ГОЛ, ГОЛ, ГОЛ! До краја утакмице је преостало само неколико секунди. Усплахирени Французи губе лопту и то је - крај! "Југовић" је у полуфиналу "Челенџ купа".


Конференција за штампу
 

    По повратку из Париза наше момке је чекала права фешта. На Тргу испред "Светосавског дома" славило је пола Каћа, а колона возила је стала испред клупског аутобуса већ код "Нафтагаса". На крову аутобуса, у костиму петла, шепурио се навијач Бране Кајиш. На уласку у Каћ вођа наше екипе Зоран Лончар је констатовао : "У Паризу се и осмех плаћа, а ово овде је Каћ."


Наравно - Штербик
 
2257 Прегледа