Јуриш на Прву лигу

    И, коначно, уследила је сезона 1983/84, у којој је "Југовић" кренуо у поход на прво место у друголигашкој конкуренцији. Током целог првенства Каћанима су "за вратом дували" "Искра" из Бугојна и "Замет" са Ријеке. У одлучујућој утакмици, која је одиграна у Каћу 26. маја 1984. године, "Југовић" је победио Бугојанце и изборио пласман у југословенску рукометну елиту. Славље у Каћу је трајало неколико дана, а пивске флаше, разбацане дуж улица и шорова , скупљане су током целе године.

Велики успех, предвођени тренером Бором Јовићем, остварили су играчи : Чикош, Делић, Миодраг Лончар, Јелача, Новак, Зоран Лончар, Лукавац, Арсенић, Имброњев, Зоран Дејановић, Којадиновић, Милорад Савић и Кајиш. Технички руководилац екипе био је Бошко Баришић. На месту председника клуба налазио се Милош Лончар-Мића, његова десна рука био је Драгомир Радукин-Драшпика, а послове секретара обављао је Феодор Ијевљев-Феђа. Лекар екипе је био др. Сретен Грбић. Горан Арсенић је себи крчио пут ка најбољим репрезентативним селекцијама. Играч несвакидашње чврстине и упорности растао је уз свог идола Злају Новака.


Фотографија навијача у "Тристаћу"
 

    У прволигашком(суперлигашком) друштву Каћани се непрекидно такмиче до данас. Утакмице са најјачим југословенским клубовима прекалиле су "Југовић" у снажан и организован колектив, који, у односу на друге клубове, има квалитет више - шарм и лепоту , који се преносе с колена на колено, као посебна драгоценост.

У прве три прволигашке сезоне плаво-бели су издржали налете староседелаца и изборили место у средини табеле. Стицајем спорту не баш својствених околности, у сезони 1987/88 "Југовић" доспева на претпоследње место на табели. Но, ангажовањем председника клуба, Милоша Лончара-Миће, "Југовић" доказује неке од бројних неправлности у нашем првенству, те Каћ остаје позорница прволигашких рукометних надметања.


Први тим, сезона 1983/84
 
2923 Прегледа