Друголигаши

    Већ у следећој сезони Каћани успевају да се изборе за 3. место на првенственој табели. Захваљујући реорганизацији такмичења, добијају прилику да, после "мајсторице" са аранђеловачком "Шумадијом", остваре пласман у Другу савезну лигу.

У Београду, 10. августа 1974., на стадиону "Радничког" на Црвеном крсту, бодрени од преко 300 верних навијача, играчи "Југовића"остварују убедљиву победу, 26 :18, и на тај начин постају чланови савезног степена такмичења. У узаврелом амбијенту дошло је до туче између навијача двеју екипа, али се све на крају завршило у спортском духу. Утакмицу су судили Слободан Војводић из Београда и Михаљи Август из Зрењанина, а дужност делегата је обављао Михајло Блажић из Новог Сада.

Пласман у Другу савезну лигу остварили су : Чикош 1, Селеши, Гавриловић 4, Ћурчин 1, Ракић 4, Жепина, Дрк 8, Јовић 4, Којадиновић 4 и Шишарица. Тренер екипе је био Васа Јовановић. У знак признања, Месна заједница Каћ својим рукометашима купује комплетну опрему. У новим тренеркама, дресовима и патикама лакше се дисало.


Први тим, сезона 1973/74
 

    Пласманом "Југовића у Другу савезну лигу завршен је период играња у нижем рангу такмичења. Каћани полако улазе у високо рукометно друштво, у којем владају неки сасвим други принципи понашања. Рукомет полако постаје више од игре.

"Југовић" је на стадиону на Сигету 9. априла 1975. године угостио шампионски састав московског "ЦСКА". Био је то први меч Каћана на међународној сцени. Пред 3.000 гледалаца Совјети су остварили убедљиву победу , 35 : 25, и остали затечени срдачношћу и гостопримством, те су касније у више наврата посећивали Каћ.


Југовић : ЦСКА
 

    У конкуренцији 12 екипа "Југовић" у дебитантској сезони у друголигашкој конкуренцији осваја место у средини табеле. Већ следеће сезоне Каћани се приближавају врху , освајају одлично треће место.

1976. године "Југовић" слави 20 година постојања. 26 јуна те године постављен је камен темељац за нову спортску дворану, која представља значајан корак у развоју клуба. Једанаест месеци касније, 26. маја 1977. године, председник Скупштине општине Нови Сад Јован Дејановић спортистима Каћа свечано предаје на употребу нову спортску дворану, која је понела име "Југовић". Истог дана у овом објекту су одигране две утакмице : други тим "Југовића" се састао са екипом "Делеп" из Сегедина, а најбољи каћки рукометаши су поделили мегдан са прволигашким саставом "Црвенке". Иако су за екипу из "најслађег села" играли бројни југословенски репрезентативци, ово место још није имало спортску дворану.

"Југовић" своје утакмице више неће играти на Сигету, на стадиону на којем су Каћани доживели бројне лепе тренутке.


Отварање дворане "Југовић"
 
2835 Прегледа