Пласман у јединствену српску лигу

    У јуну 1961. године, пласманом на 4. место у Бачко-сремској зони, "Југовић" постаје члан Војвођанске лиге. Први значајнији успех у овој лиги каћки рукометаши остварују у сезони 1966/67, пласиравши се на прво место, а самим тим и у виши ранг такмичења, јединствену Српску лигу. У овом периоду стасава мит о навијачима "Југовића" и њиховом петлу, који крвав лети са трибина на центар игралишта пре утакмице.

Клуб се 1965. године сели на Сигет, где је изграђено рукометно игралиште, на којем ће каћки рукометаши одиграти бројне незаборавне утакмице.

Приступа се изградњи свлачионица и асфалтирању терена, јер овај ранг такмичења подразумева висок степен клупске организације.


Први тим, сезона 1966/67
 

    По завршетку сезоне 1971/72 "Југовић" се бори за титулу апсолутног првака Војводине. Противник је сомборски "Агросавез". Каћани су бољи након две одигране утакмице и високо подигнутог чела путују у Врњачку бању, где ће бити одржане квалификације за улазак у Прву српску лигу.

Противници "Југовића" су : "Агросавез" Сомбор, "Обилић" Обилић, "Железничар" Београд, "Пирот" Пирот и "Пиварац" Светозарево.

Каћани нису били довољно добро припремљени да би се упустили у борбу за пласман у српску рукометну елиту, те су боље позиције препустили противничким екипама. У години у којој су Каћани јуришали на Прву српску лигу, југословенски рукомет се окитио златном медаљом на Олимпијским играма у Минхену.

У лето 1972. године следи радикално подмлађивање екипе. Но, и поред тога, "Југовић" осваја одлично 5. место у Војвођанској лиги.

 
2573 Прегледа