Почеци

    У јендеку, испред старе зграде Основне школе, 25. јуна 1956. године, у Каћу је основан Рукометни клуб "Младост". На одважни корак у до тада одбојкашкој средини одлучили су се : Милош Лончар-Мића, Феодор Ијевљев, Богдан Влајић, Бранко Којадиновић, Добрислав Тољевић, Миле Марић-Леле и Милан Ћосић.

Прву рукометну лопту у Каћ су донели Милош Лончар-Мића и Пера Страјнић-Тирке. Добар део новца позајмили су од Тиркетове тетке, која је становала у Новом Саду, уз изговор да је неопходан Тиркетовој мами за набавку лекова.


Прва постава клуба
 

    Стативе су направили кино-оператер Винко Седер и тесар Цвета Павлов, а директор Основне школе Јова Михајловић је дао одобрење да рукометаши тренирају и играју у дворишту школе.

    Прву утакмицу "Младост" је одиграла 1. јула 1956. године против већ афирмисане екипе новосадске "Славије". Прва утакмица и први пораз, 25:51. Утакмицу је судио Неца Чапков, а за Каћане су наступили : Вид Јовић, Бранко Којадиновић 4, Добрислав Тољевић, Милош Лончар 3, Драгомир Радукин 1, Феодор Ијевљев 7, Миле Челар 10, Ђорђе Јелић, Радивој Веселинов и Милан Ћосић. Улогу тренера је обављао Милош Лончар.


Место где се налазило прво рукометно игралиште.
Данс је ту СВЕТОСАВСКИ ДОМ.(Мидановић, Салапура, Лончар)
 
3422 Прегледа